PIET HEIN EEK X IKEA

Nu in de winkels

Als Piet Hein Eek en Ikea een samenwerking aangaan dan kunnen wij daar enthousiast van raken. Als we de eerste beelden zien, zijn we verheugd. En als het april 2018 in de winkels ligt, bij Ikea, dus, dan wordt het tijd voor een blogpost, schreven we een maand geleden.

Inmiddels is het April en ligt deze geweldige collectie in de winkel. Je weet het wel, het bekende Zweedse warenhuis. Beslist de moeite waard dus om maar weer eens een bezoekje te brengen. En ja, dan ga ik ervan uit dat je “de woonboulevard” vermeden hebt met tweede paasdag. Pff, dat hebben wij ooit eens gedaan, maar dat was geen succes. Nee, de Pasen is er voor leuke uitjes met de familie. Dus tja, als je deze week nog een dagje vrij bent. Ikea, here they come..

Want deze collectie past natuurlijk mooi in je woon- / eetkamer. Maar de items zijn ook leuk toe te passen in de kinderkamer. Wat dacht je bij voorbeeld van een eiergele stoere stoel aan het buro. Of het vuren wandrek voor aan de muur van de kinderkamer. Om al dat leuke speelgoed in uit te stallen. Oftewel, een “grijprek” waar naar hartenlust gespeeld kan worden.

“Om de INDUSTRIELL collectie vorm te geven, hebben we nieuwe manieren van werken met hout, glas, keramiek en textiel moeten bedenken. Hierdoor kunnen deze producten op grote schaal geproduceerd worden terwijl we een consistente kwaliteit weten te behouden. ” Piet Hein Eek, Ontwerper

Stoere imperfecte vazen, lampen, een tafel, bankje en wandkast. Maar vooral ook de robuuste stoelen in de kleuren, zwart, delfstblauw, groen-blauw en eiergeel.  En we shoppen er natuurlijk een paar theedoeken bij. Alles met een “menselijke perfectie” zoals de maker het noemt.

Die menselijke perfectie willen Eek en IKEA terug laten komen in de nieuwe collectie, door handgemaakte producten te combineren met productie op grote schaal. Daarnaast ontwikkelde het duo samen nieuwe manieren om te werken met hout, glas, keramiek en textiel. Handgemaakte schetsen en mallen werden omgezet in digitale ontwerpen, om zo die menselijkheid te behouden; eentje die zeker terug is te zien in collectie.

Nog een plus: zowel IKEA als Eek willen zo min mogelijk materiaal verspillen. Zo ook bij de wandkast, van vurenhout. Alleen de restanten van zaagsneden en gaatjes werden afgevoerd. Imperfecties als knoesten en afwijkingen, in bijvoorbeeld de kleur van het hout, zijn behouden.

“Handgemaakt en produceren op grote schaal – het concept is om eerst modellen met de hand te maken die we als mal gebruiken. Daarna kunnen we dit product in een grote oplage creëren. ” Piet Hein Eek, Ontwerper.

 

01-PietHeinEek-IKEA-stoel-geel-2 02-PietHeinEek-IKEA-vaas bamboe lamp Piet Hein Eek INDUSTRIELL IKEA__201841_srle25a_08_PH150047gallery-1516362504-allerlei-producten gallery-1516363283-armchair-interieur ikea-industriell-terracotta-vase-moulds__201841_srle25a_09_PH150041 IKEA-kast-W-300x300 kea-piet-hein-eek-2

 

Advertenties

shop

Gray Label

shop

Bling Sunday’s Best

shop

Kinderwonderland

shop

Orange Mayonnaise

shop

Little Label

shop

MEET MISTER FRED

shop

KIDS WITH FLAIR

shop

Carlijnq

shop

The Milk Minimalist

shop

ADORABLE KIDZZ

shop

Goodmorning Sunshine

VORIG ARTIKEL

Blendershoot: Gugguu & Plan Toys

VOLGEND ARTIKEL

Nobonu SS18

Meer artikelen

Interior

MUSTHAVE: CUDDLE + KIND

1 knuffel = 10 maaltijden

Fashion, Interior

THE B. BEAR GANG, Monochrome prints

By Guestblogger April Perry

Interior

FABELAB

sfeer in de baby/kinderkamer

Fashion

Nobonu SS18

100% Linnen

Lifestyle

HOW TO BE ORGANIC

Babyverzorging met natuurlijke ingredienten

Fashion

GRAY LABEL AW17

nieuwe kleuren, nieuwe items