PIET HEIN EEK X IKEA

in april in de winkels

Als Piet Hein Eek en Ikea een samenwerking aangaan dan kunnen wij daar enthousiast van raken. Als we de eerste beelden zien, zijn we verheugd. En als het april 2018 in de winkels ligt, bij Ikea, dus, dan wordt het tijd voor een blogpost.

Want deze collectie past natuurlijk mooi in je woon- / eetkamer. Maar de items zijn ook leuk toe te passen in de kinderkamer. Wat dacht je bij voorbeeld van een eiergele stoere stoel aan het buro.

Of het vuren wandrek voor aan de muur van de kinderkamer. Om al dat leuke speelgoed in uit te stallen. Oftewel, een “grijprek” waar naar hartenlust gespeeld kan worden.

“Om de INDUSTRIELL collectie vorm te geven, hebben we nieuwe manieren van werken met hout, glas, keramiek en textiel moeten bedenken. Hierdoor kunnen deze producten op grote schaal geproduceerd worden terwijl we een consistente kwaliteit weten te behouden. ” Piet Hein Eek, Ontwerper

Stoere imperfecte vazen, lampen, een tafel, bankje en wandkast. Maar vooral ook de robuuste stoelen in de kleuren, zwart, delfstblauw, groen-blauw en eiergeel.  En we shoppen er natuurlijk een paar theedoeken bij. Alles met een “menselijke perfectie” zoals de maker het noemt.

Die menselijke perfectie willen Eek en IKEA terug laten komen in de nieuwe collectie, door handgemaakte producten te combineren met productie op grote schaal. Daarnaast ontwikkelde het duo samen nieuwe manieren om te werken met hout, glas, keramiek en textiel. Handgemaakte schetsen en mallen werden omgezet in digitale ontwerpen, om zo die menselijkheid te behouden; eentje die zeker terug is te zien in collectie.

Nog een plus: zowel IKEA als Eek willen zo min mogelijk materiaal verspillen. Zo ook bij de wandkast, van vurenhout. Alleen de restanten van zaagsneden en gaatjes werden afgevoerd. Imperfecties als knoesten en afwijkingen, in bijvoorbeeld de kleur van het hout, zijn behouden.

“Handgemaakt en produceren op grote schaal – het concept is om eerst modellen met de hand te maken die we als mal gebruiken. Daarna kunnen we dit product in een grote oplage creëren. ” Piet Hein Eek, Ontwerper.

Alvast een kleine sneak peak. En dan in April met zijn allen naar het Zweedse warenhuis.

01-PietHeinEek-IKEA-stoel-geel-2 02-PietHeinEek-IKEA-vaas bamboe lamp Piet Hein Eek INDUSTRIELL IKEA__201841_srle25a_08_PH150047gallery-1516362504-allerlei-producten gallery-1516363283-armchair-interieur ikea-industriell-terracotta-vase-moulds__201841_srle25a_09_PH150041 IKEA-kast-W-300x300 kea-piet-hein-eek-2

 

Advertenties

shop

KIDS WITH FLAIR

shop

Bling Sunday’s Best

shop

Carlijnq

shop

Little Label

shop

Kinderwonderland

shop

Little Legends

shop

MEET MISTER FRED

shop

NEW: HYGGE CONCEPT

shop

Goodmorning Sunshine

shop

SAMA SAMA SHOP

shop

Gray Label

shop

ADORABLE KIDZZ

shop

BON BON BLEU

shop

Orange Mayonnaise

VORIG ARTIKEL

Gugguu SS18

VOLGEND ARTIKEL

Raspberry Republic

Meer artikelen

Fashion

Carlijnq

AW17 is te gek

Fashion

KYOTO SWAN

By Blossomkind

Fashion

GRAY LABEL INTRODUCEERT EEN NIEUWE

variant Op de Populaire Salopette

Interior

5 x Kinderkamer inspiratie

Fashion

MUSTHAVE: Maillots met bretels

handig en zo leuk

Interior, Lifestyle

BOBO CHOSES

WHAT TO COME in the 3rd drop