MINI RODINI AW15

SNEAK PEEK van een geweldige collectie met als Inspiratiebron India

La Petit Magazine had de primeur de eerste beelden van de wintercollectie 2015/2016 Mini Rodini te kunnen laten zien. En wat willen we jullie dit graag laten zien. Dus met permissie, thx Petit Mag, kunnen we jullie de eerste beelden plus de inspiratie, Mini Rodini AW15 laten zien.

De AW15 collectie is geïnspireerd op de “The Junge Book” look a like landschappen van India. De indisch-Perzische invloeden van het Mogol Rijk, het indrukwekkende dierenrijk, het prachtige Punjab, een provincie in India en het mysterieuze leven van de Maharanis en de Maharadjas. Wereldgeschiedenis, kun je het noemen. Deze inspiratiebron voor Mini Rodini.

Het heeft zich vertaald in een collectie met Bengaalse tijgers, olifanten,pauwen, tempel apen, ratten en vleermuizen. In kleuren als zachtgroen (mint), blauw (blues), kaneel (cinnanom), rood (spicy red), fel roze (pink pepper), en kruidnagel (cloves). Een explorer-collectie die je gemakkelijk warm houd in de met sneeuw bedekte Himalayas.

Een groot gedeelte van de collectie wordt gemaakt in Zuid-India, in een fabriek die draait op wind- en zonne ernergie. Het katoen is GOTS en Fairtrade gecertificeerd. En bovendien is men er gestart met  het “leefloon” project, wat inhoud dat de werknemers een leefbaar loon krijgen uitbetaald in plaats van het minimumloon, volgens de wet van de regering,  dat normaliter betaald wordt maar waarvan het bijna onmogelijk is om te leven.

Prachtige initiatieven van dit creatieve label, wat maakt dat wij alleen maar nog meer fan worden. En de wintercollectie, we zien alweer een aantal prachtige stukken…wat zeg ik? Het mag allemaal hier zo weer de kast in!  Het shirt met Bengaalse tijgers, de ratten broek, de onweerstaanbare mutsen met oren voor de kleintjes, de babysuits en de winterjassen. En doe me ook nog maar zo’n lekker opvallende muts.

Be inspired! De verwachting is dat de collectie (first drop) eind juli 2015 in de winkels ligt.

 credits: La Petit Magazine, thx for letting us share // Mini Rodini

mini1

 

“This collection is inspired by ’The Jungle Book’ look- a-like landscape of India. The Indo Persian influences from the Mughal Empire, the amazing wildlife, beautiful Indian Punjab and the decadent and mysterious life of the Maharanis and Maharadjas.

 

mini2 mini3 mini4 minirodiniaw15mini5

 

Waar ga je MR terugvinden komende winter?  Bling Sunday’s Best  +  Broer & Zus  +  Little Sahou  +  Minimiks  +   Orange Mayonnaisse  +  Purestarters  +  Sama Sama Shop  +  Springstof  +  Studio Bandit

En vanaf aankomend Seizoen ook bij KidsDepartment en Maysons !

 

 

Advertenties

shop

Bling Sunday’s Best

shop

The Milk Minimalist

shop

ADORABLE KIDZZ

shop

Carlijnq

shop

Goodmorning Sunshine

shop

KIDS WITH FLAIR

shop

Kinderwonderland

shop

Orange Mayonnaise

shop

MEET MISTER FRED

shop

Gray Label

shop

Little Label

VORIG ARTIKEL

Gray Label A/W 15-16 Collection: ‘Tied to the Sea’

VOLGEND ARTIKEL

That Way. een Monochrome collectie uit Polen

Meer artikelen

Fashion

KIDS ON THE MOON AW17

De Talica collectie

Fashion

Tao 2017

be a good animal

Interior

PIET HEIN EEK X IKEA

Nu in de winkels

Fashion, Interior

WEBSHOP SPOTLIGHT ROCKIN’ BILLY

Een spiksplinter nieuwe shop

Fashion, Lifestyle

FAshion Shoot Kids on the Moon

Over herfstvakantie, Total Eclipse en pyjama all day's

Fashion

I DIG DENIM

Wat kunnen we deze winter verwachten van dit Scandinavische merk?