HOW TO BE ORGANIC

Babyverzorging met natuurlijke ingredienten

Een van de goals van 2016 is om meer en meer “organic” te gaan. En daar ben ik niet de enige in. Er is een opkomende trend waarbij consumenten zich bewuster worden en willen weten waar de producten die ze kopen vandaan komen. Hoe worden ze gemaakt, wat zijn de ingrediënten. En gebeurt dat alles op een eerlijke manier.

Ook ik heb me jaren laten (mis)leiden door schreeuwende reclames, felle verpakkingen, terwijl we feitelijk een potje met chemicaliën kochten. Time for change! Step bij Step. Want je hoeft echt niet alles weg te gooien. Koop wanneer een product thuis op is, er een natuurlijk product voor in de plaats.

 

We zetten vandaag 4 natuurlijke babyproducten (ook geschikt voor kleuters) op een rij:

 

1. MADARA  Ik moet bekennen dat ik dit eco merk niet kende tot ik een tijd geleden via een PR bureau een aantal artikelen kreeg opgestuurd. De Mild Baby Shampoo en Cacoa and Plum Creamy Oil. We gebruikten het voor onze 5 jarige. De Shampoo is heel fijn – ik gebruik hem zelf ook wel eens – , de Cacao olie is fan-tas-tisch. Hij komt uit de tube als een iets harde bruinige cacao boter substantie en smelt direct in je hand of op het lichaam bij aanbrengen. Het heeft een natuurlijke fijne geur en doet zijn werk. We gebruiken hem in de winter voor de schrale plekken in het gezicht, maar we smeren ook wel vaker zijn hele lichaam ermee in. Alles verpakt in witte flessen met een subtiele afbeelding voor een rustige vibe in je badkamer of de commode. Denk je nou, dat wil ik ook voor mezelf. Dat kan, want Madara heeft ook een uitgebreide lijn voor de vrouw.

 

2. PETIT & JOLIE  Petit & Jolie is een Nederlands merk dat in 2012 is opgericht door Esther Keddeman. Zij wilde eerlijke, pure en biologische producten voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen ontwikkelen. Bij haar prachtige verzorgingslijn werd ze geïnspireerd door de puurheid van een zwangerschap en de puurheid waarmee baby’s geboren worden. Alle producten van Petit & Jolie bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Alles in frisse kleuren voor een vrolijke boel. Ik heb me laten vertellen dat Doutzen Kroes het ook gebruikt.

 

3. NAÏF Mischien wel de bekendste uit de rij. NAÏF is een verzorgingslijn voor de allerkleinsten. Pure kwaliteit, met alleen die ingrediënten die een baby echt nodig heeft. Babyverzorging van het hoogste niveau. Niets meer, niets minder. Voor de gevoelige en dunne babyhuid is de juiste verzorging van groot belang. Daarom hebben ze in samenwerking met een laboratorium in Zwitserland, dermatologen en héél veel moeders NAÏF laten ontwikkelen. Op dit moment bestaat de NAÏF familie uit 6 producten. Allemaal gemaakt met natuurlijke oliën en extracten, zoals avocado, macadamia en amandel olie. Stuk voor stuk strak verpakt. En allemaal met een eigen twist, net als baby’s eigenlijk. Wist je dat dit merk is opgericht door twee (aanstaande) vaders? In 2012 hebben Jochem Hes en Sjoerd Trompetter samen NAÏF opgericht. Het avontuur begon toen ze tegelijkertijd groot nieuws kregen: ze werden vader! Er ging een nieuwe wereld voor ons open, gevuld met babyverzorging. Vol verbazing merkten ze, als kersverse vaders, dat kwaliteit daarbij niet zo belangrijk was. Dat moest anders! Dus hingen we hun glansrijke carrières aan de wilgen om te gaan ondernemen en de wereld van babyverzorging te veranderen. ze heten NAÏF, omdat ieder kind van nature naïef is: eerlijk, onbevangen en onschuldig.

 

4. SAAR SOLEARES  Saar Soleares is een lijn met natuurverzorgingsproducten voor baby en kind. De luxe balsems, oliën en parfums zijn allemaal handgemaakt in kleine batches, gedistilleerd met biologische bloemen en bijen producten, zonder dat gebruik wordt gemaakt van additieven. De producten zijn van hoge kwaliteit en 100% veilig voor je baby, kind, jezelf én het milieu! De lijn met zuivere natuurproducten van Saar Soleraes is uitermate geschikt voor deze gevoelige huidjes; 100% veilig door haar natuurlijke ingrediënten én het ruikt allemaal super lekker!
Sarah Schwartz is de oprichtster van Saar Soleares. Nadat zij voor de eczeem van haar dochtertje van alles had geprobeerd is ze zelf in de weer gegaan met een oud familierecept voor bijenwaszalf. Toen haar dochter hier geweldig op reageerde en haar uitslag verdween was het idee voor Saar Soleares geboren. Na het succes van de bijenwaszalf heeft Saar Soleares een lijn van zuivere natuurproducten ontwikkeld. Alle producten zijn heerlijk zacht en mild voor de tere huidjes, ze bevatten uitsluitend natuurzuivere bloemen-oliën en bijenproducten én worden stuk voor stuk met de hand gemaakt!

 

care1 care2 care3 care4 care6

Advertenties

shop

ADORABLE KIDZZ

shop

Orange Mayonnaise

shop

Little Label

shop

Goodmorning Sunshine

shop

Bling Sunday’s Best

shop

The Milk Minimalist

shop

Gray Label

shop

KIDS WITH FLAIR

shop

Carlijnq

shop

Kinderwonderland

shop

MEET MISTER FRED

VORIG ARTIKEL

FASHION SHOOT

VOLGEND ARTIKEL

FAshionSHOOT LIGHTS IN THE MACHINE

Meer artikelen

Fashion

SALE ADVENT

deel 2

Fashion

Carlijnq SS18

LIfe is a Circus

Fashion

MUSTHAVE: SOCKS & TIGHTS

van Iglo + Indi

Fashion

fashionshoot PIMSA

Haasje repje

Interior, Lifestyle

FASHIONSHOOT

WInterwonderland

Fashion

FASHIONSHOOT QUINN AND FOX

BY BLOSSOMKIND